Sfaturi

 

Verificarea frânelor

Experţii Euromaster vă sfătuiesc să efectuaţi un control al frânelor dumneavoastră la fiecare 10.000 km sau cel puţin o dată pe an. Frânele fac obiectul unei atenţii deosebite şi justificate în cadrul controlului tehnic.  

Plăcuţele de frână, primele victime ale uzurii sistemului de frânare, trebuie să fie schimbate atunci când grosimea minimă este de 2 mm sau aproximativ la fiecare 40.000 km. Plăcuţele de frână în stare deplorabilă, cresc riscul uzării discurilor şi al pierderii controlului asupra vehiculului dumneavoastră în caz de frânare bruscă. 

Discurile de frână sunt solicitate în special la frânare, deoarece plăcuţele de frână se freacă de discuri. Îndată ce ating grosimea minimă specificată de constructor, ele trebuie înlocuite, sau între 80.000 şi 100.000 km.  

Ansamblul de frânare pe spate trebuie să fie controlat şi curăţat de praf la fiecare aproximativ 30.000 km. Schimbarea ansamblurilor de frâne cu dinţi şi a cilindrilor este absolut necesară odată cu apariţia unei pierderi de lichid de frână (dezechilibru la frânare). 

Lichidul de frână trebuie să fie înlocuit o dată la 2 ani sau la fiecare aproximativ 40.000 km. 

În cazul în care pedala de frână este moale sau, dimpotrivă, este rigidă, se impune de asemenea un control tehnic.