Sistem de frânare

Sistemul de frânare este unul dintre cele trei elemente ale triunghiului siguranţei, care permite controlul vehiculului dumneavoastră şi care asigură siguranţa dumneavoastră şi pe cea a pasagerilor dumneavoastră. Frânele în stare bună vă permit controlul vitezei şi opririi în deplină siguranţă.
 

Sistemul de frânare

Placuţele de frână

Placuţele de frână sunt primele victime ale uzurii sistemului de frânare.Ele trebuie să fie schimbate atunci când grosimea lor minimă este de 2mm sau aproximativ la fiecare 40.000 km, în funcţie de stilul dumneavoastră de rulare. Placuţele de frână în stare proastă cresc riscul uzării discurilor şi riscul de a vă face să pierdeţi controlul asupra vehiculului dumneavoastră în caz de frânare bruscă.


Discurile de frană

Discurile de frână sunt solicitate în special la frânare, deoarece placuţele de frână se freacă de discuri. Îndata ce ating grosimea minimă specificată de constructor, ele trebuie înlocuite; în funcţie de utilizarea dumneavoastră, între 80 şi 100.000 de kilometri.

Ansamblul de frâne cu dinţi

Dupa scoaterea tamburului, acesta trebuie să fie controlat şi curaţat de praf aproximativ o dată la 30.000 km.
Schimbarea ansamblurilor de frâne cu dinţi şi a cilindrilor roţii trebuie să se facă pe perechi (dreapta şi stânga); această intervenţie este indispensabilă odată cu apariţia unei pierderi de lichid de frână la nivelul cilindrului roţii.
 

Lichidul de frână

Acesta trebuie să fie înlocuit în totalitate o dată la 2 ani sau la fiecare 40.000 km conform recomandării constructorilor. Măsurarea punctului de fierbere a lichidului de frână poate indica înlocuirea prematura, în funcţie de condiţiile de rulare.

 

Serviciul expertului Euromaster

Experţii Euromaster controlează vizual elementele de frânare la fiecare demontare a roţii; pentru siguranţa dumneavoastră, testul electronic al punctului de fierbere a lichidului de frână face parte din controalele sistematice de la Euromaster.
Euromaster înlocuieşte elementele cheie ale pieselor de uzură din sistemul de frânare (placuţe de frână, disc de frână, lichid de frână,…).
Experţii Euromaster vă propun un bilanţ complet al sistemului de  frânare, la cerere.

 

 

Sfatul expertului

Experţii Euromaster vă sfătuiesc să efectuaţi un control al frânelor dumneavoastră la fiecare 10.000 km sau cel puţin o dată pe an. Frânele fac obiectul unei atenţii deosebite şi justificate în cadrul controlului tehnic.