RAR a demarat o acțiune națională de control în service-uri auto

 

Registrul Auto Român realizează, prin Departamentul Supraveghere de Piață (DSP), o intensă activitate de disciplinare a pieței de profil.

Întreținerea autoturismului crează întotdeauna probleme specifice. De obicei, se alege varianta unui atelier care își oferă serviciile rapid, de multe ori fără a avea autorizație tehnică de funcționare sau fără a avea posibilitatea verificărilor finale care să ateste calitatea reparațiilor efectuate.

Chiar dacă s-au trezit cu controlul RAR asupra lor, șefii service-urilor care se află în legalitate se declară mulțumiți de acțiunea RAR.

„Sunt foarte multe vulcanizări în Oradea, clienții au început să trieze vulcanizările și merg spre calitate. Oamenii încep să caute service-uri profesioniste și nu se mai mulțumesc cu cele de la colțul blocului. Este un control benefic pentru că poate să trieze foarte bine și foarte clar service-urile care își mențin standardele de calitate față de cele care nu respectă metrologii”, a declarat Arhip Sergiu, director sucursală Euromaster Oradea.

Reprezentanții RAR atrag atenția clienților care își lasă vehiculele în service să se intereseze dinainte dacă acesta are autorizație de funcționare, dacă emite comandă/deviz de reparație, precum și să emită factură sau bon fiscal. Clienții pot chiar refuza să achite factura dacă nu și-au dat acceptul pentru lucrare sau dacă problemele constatate nu au fost reparate.

Sursa: http://www.bihon.ro

 

« Înapoi la lista noutăţilor