Sfaturi

 

Presiunea potrivită pentru anvelopele de iarnă

Întreținerea anvelopelor, în special în ceea ce privește presiunea lor, are o importanță vitală pentru condusul în siguranță.

Când și cum ar trebui să verific presiunea anvelopelor mele?

Anvelopele pierd în mod natural aer în timp, ceea ce înseamnă că trebuie să le reglați presiunea în mod regulat (specialiștii în anvelope recomandă lunar), indiferent de ce tip de anvelope folosiți (de vară, iarnă sau all-season). Verificarea periodică a presiunii asigură observarea oricărei pierderi neobișnuite a presiunii într-o anvelopă, în comparație cu celelalte, ceea ce ar putea indica o posibilă pană.

Este de asemenea recomandat să verificați presiunea anvelopelor înainte de a porni într-o călătorie lungă sau în cazul în care vehiculul transportă o sarcină grea. Amintiți-vă să măsurați presiunea anvelopelor atunci când anvelopele sunt reci (după ce conduceți vehiculul mai puțin de 3 km).

Reglați presiunea anvelopelor de iarnă

Temperaturile din timpul iernii au un impact direct asupra anvelopelor dumneavoastră: când temperatura scade, același lucru se întâmplă și cu presiunea anvelopelor dumneavoastră.

Verificați presiunea anvelopelor o dată pe lună pentru a face ajustările necesare.

 

Anvelopele de iarnă: Asigurați-vă că reglați presiunea în condițiile corecte!
Țineți sub supraveghere temperatura în timp ce umflați anvelopele de iarnă.

Dacă reglați, vă recomandăm adăugarea a 0,2 bari la presiunea recomandată de producător.

Cele mai importante lucruri de știut despre cum să conduceți iarna

Este esențial să respectați presiunea anvelopelor recomandată de producătorul vehiculului dumneavoastră. Puteți găsi informațiile relevante într-unul din următoarele locuri:

  • pe vehicul (pe ușa mașinii sau capacul rezervorului);
  • în manualul de utilizare al vehiculului;
  • în recomandările producătorului sau într-un ghid de automobile profesionist.

Subpresiunea poate avea un efect semnificativ asupra comportamentului autovehiculului și poate provoca uzura neuniformă a anvelopelor. Același lucru este valabil în cazul suprapresiunii. Verificarea cu regularitate a presiunii anvelopelor reduce la minim uzura lor.

 

În cazul în care constataţi dereglări ale presiunii, vă aşteptăm în centrele Euromaster şi experţii noştri vor controla şi valva anvelopelor.

Accesați link-ul următor pentru a localiza cel mai apropiat centru de service Euromaster: https://centre.euromaster.ro/