MICHELIN e-Primacy - Anvelopa eco-responsabilă CREATĂ să dureze

 

Aspectele de mediu sunt esențiale pentru prioritățile Grupului MICHELIN, iar „Conceptul sustenabilității”, aflat în continuă dezvoltare încă de la  producerea în 1992 a primei anvelope „verzi”, cu rezistență redusă la rulare, a devenit acum una dintre convingerile de bază ale MICHELIN.

Viziunea „Totul Sustenabil”, fundamentul strategiei Grupului MICHELIN, se bazează pe o creștere echilibrată în mod egal între rezultatele financiare și cele operaționale, asigurând viabilitatea durabilă a companiei, pe respectul de care dăm dovadă față de planetă și pe atenția pe care o acordăm oamenilor, fără de care nu este posibilă nicio realizare sau transformare. Aceasta este viziunea care inspiră fiecare dintre noile noastre anvelope.

Aceasta este viziunea care a inspirat anvelopa MICHELIN e.PRIMACY.

e.PRIMACY este prima anvelopă MICHELIN eco-responsabilă pentru proiectarea căreia s-a ținut cont de impactul pe care o anvelopă îl are asupra mediului pe durata ei de viață.

Având la bază foarte multă tehnologie, anvelopa e.PRIMACY oferă cea mai eficientă performanță din categoria sa în ceea ce privește rezistența la rulare, fiind astfel mai ecologică și mai accesibilă, dar în același timp îndeplinind toate criteriile legate de siguranță, aderență și durabilitate care fac ca anvelopele MICHELIN să fie atât de cunoscute.

Anvelopa MICHELIN e.PRIMACY a fost proiectată să fie neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2 2 pe tot parcursul fazelor de producție, de la extracția materiilor prime până la transportul anvelopelor. Este o premieră şi va deschide calea către o nouă generație de produse.

 

MICHELIN E.PRIMACY:

BENEFICII PENTRU MEDIU, ECONOMIE DE COMBUSTIBIL ȘI PERFORMANȚĂ RIDICATĂ

 

În 2021, grupul face un pas important prin introducerea pe piață a anvelopei MICHELIN e.PRIMACY, oferind nu numai cea mai redusă rezistență la rulare din categoria sa, ci mult mai mult.

Datorită celui mai mic coeficient de rezistență la rulare, MICHELIN e.PRIMACY este inclusă în clasa A în ceea ce privește eficiența energetică și în clasa B din punct de vedere al aderenței pe carosabil umed, fiind astfel una dintre cele mai bune anvelope de pe piață, având în vedere că mai puțin de 1% dintre anvelope oferă o combinație câștigătoare între rezistența la rulare din clasa A și aderența pe carosabil umed din clasa A sau B.

Evaluare a eficienței energetice și a aderenței pe carosabil umed pentru anvelopele de vară pentru autoturisme vândute în Europa(6)

Proiectată pentru mașini de oraș

Rezistența redusă la rulare oferită de anvelopa e.PRIMACY înseamnă că șoferi pot economisi aproximativ 0,21 litri combustibil la 100 de kilometri și aproximativ 80 EUR pe durata de viață a anvelopei.

Reducerea consumului de combustibil duce la rândul ei la o scădere a emisiilor de CO2. Pentru planetă, acest câștig poate fi estimat la 174 kg pe durata de viață a unei anvelope, corespunzând emisiilor de CO2 negenerate de un vehicul care parcurge mai mult de 1.600 km.

MICHELIN e.PRIMACY încurajează de asemenea tranziția spre mobilitate electrică sau hibridă. Performanța sa în materie de rezistență la rulare îmbunătățește eficiența energetică a vehiculelor electrice, crescând astfel autonomia lor cu o valoare estimată de 7% sau aproximativ 30 km în cazul unui vehicul cu o autonomie de 400km, comparativ cu alte anvelope din aceeași categorie.

Performanță durabilă

În linie cu reputația anvelopelor MICHELIN, e.PRIMACY oferă aceeași performanță superioară de la primul până la ultimul kilometru. Chiar și după 30.000 de km parcurși pe șosea, poate trece testul standard european R117 de omologare a anvelopelor noi pentru frânarea pe carosabil umed.

Disponibilă din primăvara anului 2021 în 56 de dimensiuni, de la 15 până la 20 inchi, anvelopa MICHELIN e.PRIMACY se poate monta pe cele mai populare autovehicule cu combustie internă și electrice de pe piață. 

 

 

O PRIVIRE MAI ATENTĂ LA CAMPIOANA EFICIENȚEI ENERGETICE

Pentru a-și îndeplini obiectivele de eficiență energetică fără a compromite niciunul dintre ceilalți factori de performanță, anvelopa MICHELIN e.PRIMACY încorporează cele mai noi tehnologii dezvoltate de cercetători și ingineri la centrul de cercetare și dezvoltare Ladoux al Grupului, aflat lângă Clermont-Ferrand. 

 

Pereții laterali CoolRunning
Energia absorbită şi consumată de aceşti pereţi laterali în momentul deflexiei este mult scăzută în comparaţie cu pereţii standard, contribuind astfel la reducerea consumului de carburant sau la îmbunătăţirea autonomiei pentru vehiculele electrice.

Centură de protecție suplă
Aceste straturi de protecţie cu un design special asigură acelaşi nivel de rezistență, în acelaşi timp necesitând mai puțină materie primă. Astfel, generează o rezistență la rulare mai redusă în comparație cu modelele tradiționale, ceea ce ajută la îmbunătățirea consumului de combustibil și la reducerea emisiilor de CO2 ale vehiculelor.

Compus energetic pasiv 
Această tehnologie, care este sursa principală a rezistenței reduse la rulare a anvelopelor MICHELIN e.PRIMACY, se bazează pe un elastomer extrem de rezistent. În interiorul compusului, o legătura chimică mai bună între elastomeri şi filler reduce pierderile de energie, micșorând rezistența la rulare și, prin urmare, reduce cantitatea de combustibil sau curent electric necesară pentru deplasarea vehiculului.

Energy AirShield 
Energy AirShield este o centură foarte ermetică care micșorează pierderile de energie, contribuind astfel la reducerea rezistenței la rulare.

Caneluri în formă de U 
Această tehnologie Evergrip și-a dovedit eficienţa în cazul MICHELIN Primacy4, o anvelopă renumită pentru performanța sa pe carosabil umed, când este nouă, dar și când este uzată. Forma unică a canelurilor asigură evacuarea eficientă a apei, indiferent de uzura benzii de rulare.

Design Maxtouch 
Tehnologia Evertread maximizează contactul anvelopelor cu carosabilul și distribuie uniform forțele de frânare, accelerare și virare. Acest lucru ajută la prelungirea duratei de viață a benzii de rulare, stând la baza durabilității excelente a anvelopelor MICHELIN e.PRIMACY.

 

MICHELIN E.PRIMACY, O ANVELOPĂ PROIECTATĂ DIN PERSPECTIVĂ ECOLOGIC, BAZATĂ PE EVALUĂRI ALE CICLULUI DE VIAȚĂ

 

Aceasta este prima gamă de anvelope MICHELIN proiectată pe baza unor simulări de impact asupra mediului. S-au aplicat metode standardizate de evaluare a ciclului de viață pentru a calcula și optimiza impactul exercitat de gama MICHELIN e.PRIMACY, de la extracția materiilor prime până la fabricarea, distribuția, utilizarea și reciclarea anvelopelor.

Anvelopa MICHELIN e.PRIMACY este prima anvelopă de pe piață pentru care s-a publicat o Declarație de mediu privind produsele - Environmental Product Declaration (EPD)

Rezultatele evaluării ciclului de viață au fost compilate într-o Declarație de mediu privind produsele, care se poate accesa online.(10) Michelin este primul producător de anvelope care prezintă pe deplin conținutul unui document care cuantifică impactul anvelopei sale asupra planetei și asupra oamenilor. Această inițiativă ilustrează angajamentul Michelin față de promovarea unei mobilități sustenabile. Grupul crede cu tărie că măsurile luate pentru a reduce impactul asupra mediului vor reprezenta un factor de diferențiere în deciziile de achiziție ale consumatorilor.

 

Prima anvelopă MICHELIN neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2 la momentul achiziție.

Fabricarea unei anvelope presupune extracția materiilor prime, producerea anvelopei și transportarea acesteia către clienți - iar toate acestea utilizează energie și emit CO2. În efortul său de a reduce emisiile de carbon pe toată durata de viață a unei anvelope, Michelin a înregistrat progrese în două domenii:

  1. proiectarea MICHELIN e.PRIMACY, o anvelopă care ocupă poziția de campioană a eficienței energetice în utilizare;
  2. (ii) efectuarea de investiții în proiecte care nu generează sau care absorb emisiile de carbon reziduale aferente producției, de la extracția materiilor prime până la transportul produsului către clientul final. 

Aici sunt incluse proiecte de replantare a copacilor și de instalare de sobe de gătit cu consum mai redus de energie în mai multe țări din întreaga lume (prin intermediul Fondurilor de carbon Livelihoods). Proiectele vor continua până când toate emisiile reziduale vor fi eliminate complet. Gama de anvelope MICHELIN e.PRIMACY va fi prima gamă oferită de MICHELIN care este neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2 la momentul achiziției.

 

MICHELIN e.PRIMACY în cifre

  • 27%: reducerea rezistenței la rulare utilizând anvelopa MICHELIN e.PRIMACY comparativ cu produsele din categoria sa(3) (4)
  • 0,21 l/100 km: economii medii de combustibil(6)
  • 80 EUR: economii de costuri după 35.000 km(7)
  • 174 kg: reducere a emisiilor de CO2 pe durata de viață a anvelopei, pentru sănătatea planetei(7)
  • 7%: creștere în autonomia autovehiculelor electrice(6)
  • 56: numărul de dimensiuni, de la 15 până la 20 inchi
  • 1 martie 2021: data lansării primelor produse pentru vânzare

 

 

 

« Înapoi la lista noutăţilor