Sfaturi

 

Echiparea maşinii cu anvelope de iarnă

Pe timp de iarnă, condiţiile de rulare sunt speciale. Pentru anvelope, iarna începe la 7 grade Celsius. La temperaturi inferioare, anvelopele de vară se întăresc şi performanţele lor se reduc. 

La temperaturi mai mici de 7 grade, anvelopele de iarnă oferă mai multă siguranţă şi reduc distanţele de frânare în comparaţie cu anvelopele de vară, pe toate tipurile de carosabil.
În România, ca de altfel în Uniunea Europeană, legislaţia obligă consumatorii să aibă montate anvelope de iarnă atunci când drumurile sunt acoperite cu zăpadă sau polei, începând cu 1 noiembrie 2011. Anvelopele de iarnă, conform legii, trebuie să aibă inscripţia M+S. 

Articolul 3.1.5 din directiva 92/93 şi regulamentul R30 definesc anvelopele de iarnă ca fiind „anvelopele cu profil al benzii de rulare şi cu structură cunoscute în primul rând că asigură un comportament mai bun pe noroi şi pe zăpadă afânată sau topită decât anvelopele standard. Profilul benzii de rulare al anvelopelor de zăpadă este caracterizat în general prin caneluri şi/sau blocuri de profil solide, cu un spaţiu mai mare între ele decât în cazul anvelopelor rutiere standard. 

Experţii Euromaster vă sfătuiesc să vă echipaţi maşina cu anvelopele potrivite, în funcţie de sezon, atât pentru a respecta legislaţia, dar mai ales pentru siguranţa dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la trafic.