Sfaturi

 

Controlul presiunii anvelopelor

Controlul presiunii anvelopelor 


Presiunea corectă este un factor de siguranţă (ea îmbunătăţeşte ţinuta de drum), de longevitate a anvelopelor dumneavoastră (diminuează riscurile de explozie şi de pană de cauciuc) şi permite reducerea consumului de carburant (prin scăderea rezistenţei la rulare). Prin urmare, trebuie să verificăm presiunea cel puţin o dată pe lună sau înaintea fiecărui drum lung. Nu uitaţi: verificarea presiunii se efectuează întotdeauna pe pneuri reci. De asemenea, controlaţi şi presiunea roţii de rezervă. 


Valorile mai mari sau mai mici decât limitele tolerate se manifestă fie printr-o scădere a aderenţei, fie prin ridicarea temperaturii anvelopei în timpul rulării. Asta înseamnă uzură excesivă, prematură şi asimetrică a anvelopei şi, implicit, riscuri majore de siguranţă, ca să nu mai amintim şi de consumul de carburant care creşte semnificativ. Şi asta nu este totul. Totodată, se intensifică şi procesul de desprindere de particule materiale din anvelopă, accentuându-se procesul de poluare în zonele cu trafic intens. Oamenii de ştiinţă au demonstrat că aceste particule au potenţial cancerigen.

Experţii Euromaster vă amintesc că presiunea care trebuie respectată este indicată în interiorul portierei şoferului sau pe capacul de la rezervorul de benzină, în manualul tehnic al vehiculului. 

În cazul în care constataţi dereglări ale presiunii, vă aşteptăm în centrele Euromaster şi experţii noştri vor controla şi valva anvelopelor. Într-adevăr, ea este cea care garantează etanşeitatea anvelopelor dumneavoastră. Fiind supusă unor presiuni puternice, aceasta se poate deteriora cu timpul şi riscă să antreneze pierderi de presiune. Iată motivul pentru care tehnicienii noştri o înlocuiesc în mod sistematic odată cu schimbarea anvelopelor.