Sfaturi

 

Anvelopele de iarnă vs anvelopele de vară

Odată cu apariția sezonului rece, implict a zăpezii, poielui și altor condiții climatice nefavorabile, carosabilul devine o suprafață alunecoasă, deci implicit periculoasă pentru participanții la trafic.

Deși echiparea autovehiculului cu anvelope de iarnă în anotimpul rece este prevăzută prin lege, mulți șoferi nu cunosc motivele pentru care se recomandă din timp schimbarea anvelopelor de vară cu cele de iarnă.

Fiecare tip de cauciuc a fost conceput astfel încât să prezinte anumite caracteristici, necesare pentru siguranța optimă în timpul șofatului. Anvelopele de iarnă și de vară diferă esențial în două aspecte importante: profilul și compoziția cauciucului:

- anvelopele de vară au fost proiectate pentru a oferi conducătorilor auto aderența necesară, mai ales la temperaturi ridicate; compoziția cauciucului folosit în realizarea acestora este mai rigid și mai potrivit pentru temperaturi ridicate. Un astfel de cauciuc ar derapa pe o suprafață acoperită cu zăpadă, polei sau noroi.

- cauciucul anvelopelor de iarnă este mult mai moale - special conceput pentru anotimpul rece - dar mult mai rezistent la temperaturile scăzute; în momentul în care anvelopa intră în contact cu o suprafață rece, devine moale și conferă o aderență mult mai crescută, iar distanța de frânare scade considerabil.

 

Importanța și calitatea anvelopelor de iarnă se simte în special în viraje și în momentul frânării.

Rolul anvelopelor de iarnă nu se rezumă doar la aderența crescută în condiții atmosferice nefavorabile; ele asigură condusul în condiții de sigurantă și echilibru, contribuind la siguranța dumneavoastră și a participanților la trafic, reducând considerabil riscul de accidentare.

Dacă doriți să aveți garanția că ați ales setul potrivit de anvelope, trebuie să aveți mereu în vedere faptul că siguranța în viraje și distanța de frânare va fi întotdeauna direct proporțională cu aderența acestora pe carosabilul acoperit cu zăpadă sau polei.

 

 

Un profil de iarnă se caracterizează prin caneluri în blocurile de profil, ce oferă mai multă aderență iarna și o mai bună manevrabilitate a autovehiclului în condiții meteo nefavorabile.

Fiecare bloc și fiecare canelură de pe suprafața de rulare a profilului au forme și roluri precise, care oferă siguranță în viraje, aderență optimă pe zăpadă, rezistență la uzură și economie la combustibil.

 

Specialiștii Euromaster în anvelope vă pun la dispoziție o paletă diversificată de anvelope pentru toate tipurile de autovehicule, precum și servicii de întreținere auto și depozitare anvelope.

Cu anvelopele potrivite, prognoza meteo nu mai contează, pentru că mașina ta este echipată cu cele mai performante anvelope de sezon!