Sfaturi

 

Schimbarea uleiului şi a filtrelor

Recomandări
Vă recomandăm verificarea nivelului de ulei la fiecare 1.000 de km. Perioada optimă pentru schimbarea uleiului este la fiecare 15.000 de km (în funcţie de tipul motorizării) sau la fiecare 12 luni. 

Ce beneficii vă asigură respectarea acestor reguli?
- costuri mai mici – se reduce consumul de carburant.
- exploatarea mai îndelungată a autovehiculului – se reduce uzura pieselor motorului printr-o lubrifiere mai bună, se asigură o răcire mai eficientă a componentelor motorului, precum şi o durabilitate mai mare a componentelor de etanşeizare. 

Cum ştiti când este absolut necesar să verificaţi nivelul şi starea uleiului?
- motorul funcţionează întrerupt - se măreşte consumul de carburant - motorul se supraîncălzeşte şi trepidează - iese fum colorat prin sistemul de evacuare.
Aceste proceduri asigură şi o mai bună performanţă a motorului,  mai puțină supraîncălzire, fiind şi o ocazie de a efectua controale complete de siguranţă.  

Controlaţi în mod regulat nivelul uleiului acasă sau într-unul din centrele noastre, mai ales înainte de a parcurge o distanţă mare şi nu aşteptaţi aprinderea becului de pe tabloul de bord. Atenţie, expertul dumneavoastră Euromaster vă aminteşte că nu trebuie să depăşiţi niciodată nivelul maxim al jojei, ca să nu stricaţi motorul. 
Tehnicienii  Euromaster vă vor da sfaturi despre uleiul de calitate, ţinând cont de motorizare (diesel, benzină, turbo etc), de condiţiile de utilizare şi de stilul dumneavoastră de conducere.

Filtrul de ulei adună în permanenţă impurităţile reziduale (combustie, pilitură de uzură) şi trebuie să fie înlocuit la fiecare schimb de ulei. Celelalte filtre (aer, carburant, habitaclu) pot fi înlocuite cu ocazia reviziilor periodice în funcţie de utilizare sau de kilometraj.