Sfaturi

 

Adaptarea anvelopelor la sezon. Specificul anvelopelor de vară

Câte persoane nu se întreabă care este motivul pentru care ar trebui să îşi schimbe anvelopele în funcţie de sezon? O cheltuială în plus, drumul până la service, timpul de aşteptare etc – toate reprezintă motive de a amâna pe cât posibil acest moment sau chiar de a rula cu aceleaşi anvelope pe tot parcursul anului. Dar trebuie ştiut că există diferenţe majore între anvelopele de iarnă şi cele de vară, fiecare tip având caracteristici adaptate sezonului, menite să sporească siguranţa la volan, dar şi performanţa autovehiculului. 

Astfel, anvelopa de vară este fabricată special pentru a fi utilizată la temperaturi mai mari de 7 grade Celsius. Are un comportament foarte bun pe asfalt uscat sau umed şi este fabricată să reziste la temperaturile ridicate din perioada verii. A rula cu anvelopele de iarnă pe temperaturile ridicate din timpul verii înseamnă creşterea distanţei de frânare cu până la 4,8 m, creşterea consumului de carburant şi, nu în ultimul rând, distrugerea prematură a anvelopelor.  

Prin urmare, experţii Euromaster vă sfătuiesc: Schimbaţi-vă anvelopele în funcţie de sezon! Siguranţa dumneavoastră este pe primul plan. La fel şi portofelul!